Ana Sayfa > basın > haberler

TABAK İNŞAAT SET FM'DE..
Tarih: 31 Ekim 2009

RÖPORTAJ

CAN ARYAMAN;Daha önce ilk tanıtımlarını yapmış olduğumuz Tabak İnşaat'tan sayın inşaat mühendisi OSMAN TABAK ve mimar PELİN TABAK stüdyo konuğum hoş geldiniz sayın tabaklar

PELİN TABAK;Hoş bulduk

OSMAN TABAK;Hoş bulduk

CAN ARYAMAN;Nasılsınız önce onu sorayım

OSMAN TABAK;Bizler çok iyiyiz çok teşekkür ediyoruz

CAN ARYAMAN;Pelin hanım siz?

PELİN TABAK;Sağolun

CAN ARYAMAN;Peki önce inşaat şirketi deyince; aslında inşaat deyince o kadar çok şey kapsamına giriyor ki hava limanı yapımından tutun kaldırım yapımına asfalt yapımından tutunda iş yerlerine hatta yelpazesi hafriyata kadar oldukça geniş bir yelpaze sizin tabak inşaat olarak hizmet alanlarınız neler? Aslında Antalyalıların çoğu biliyor firmanızı ama ya onlar mıymış diyecekler şimdi siz buyurun kendinizi tanıtın

OSMAN TABAK;Biz tabak inşaat olarak 2002'yılında kurulduk bunun yanı sıra projeyle işlerimize başladık projenin yanı sıra kendi yapmış olduğumuz inşaatlarımız var.Bu inşaatların dışındada değişik firmalara ve şahıslara müşavirlik hizmetleri vermekteyiz.bunun dışındada gelen projelere ve şahıslardan gelen projelere yardımcı olmaktayız.

CAN ARYAMAN;yalnızca özel sektör değil tüzel kişiliklere de hizmet.

OSMAN TABAK;Tüzel kişiliklere de hizmet veriyoruz.Resmi yerlere de hizmet veriyoruz

CAN ARYAMAN;Devlet işi de yapıyorsunuz

OSMAN TABAK;Devlet işi de yapıyoruz

CAN ARYAMAN;Biraz sonra açılacak konu zaten oraya geleceğim.Ben hemen sormak istiyorum

PELİN TABAK;Evet

CAN ARYAMAN;Sizde bir mimar olarak projelerde oldukça önemli bir yeriniz var

PELİN TABAK;Tasarım kısmında

CAN ARYAMAN;tasarım aşamasında.Ne mezunuyuz önce onu sorayım

PELİN TABAK;Ben lisans eğitimimi 9 Eylül Üniversitesi'nde yaptım İzmir 'de, yüksek lisans eğitimimi Yıldız Teknik Üniversitesi'nde tamamladım bina araştırma ve programlama dalında İstanbul'da 3 yıl mimar Cengiz Bektaş'la birlikte çalıştım.Cengiz beyi Antalya'da çok fazla tanıyan vardır öyle tahmin ediyorum çünkü Akdeniz üniversitesi orbiya sosyal tesisisi nin mimarı kendisi ve mimarlık alanında en büyük ödül alan'AA' mimarlık ödülünü kazandı.3 yıl onunla çalışma şerefine erdim bende ve onunla İstanbul'da çok büyük projelere imzalar attık.

CAN ARYAMAN; Evet İstanbul'dan sonrada Antalya dada hala hizmet vermektesiniz.

PELİN TABAK;Evet

CAN ARYAMAN;İki kardeş oldukça gençler dolayısıyla siz 1978 doğumlusunuz

OSMAN TABAK;Evet ben 1978 doğumluyum.

PELİN TABAK;1981 doğumluyum.

CAN ARYAMAN;İki kardeş 2002 yılından bu yana kendi şirketlerinde çalışıyorlar daha doğrusu siz;

OSMAN TABAK;2002 yılında ben başladım 2006 yılında pelin'in İstanbul'dan gelmesiyle beraber şirketleştik.

CAN ARYAMAN;Şirketleştiniz kurumsallaştınız dolayısıyla oldukça inşaat sektörü için taze ama geride referanslara baktığımız zaman imza atmış olduğunuz proje; başta kale içinden başlamak istiyorum ben kale içinin projesi yine sizin ellerinizden çıktı sizin firmanızdan çıktı kale içinden yana turizm sezonu öncesinden başlayan alt yapı çalışmaları bitti bitiyor bitecek az bir süresi kaldı ama bu projenin uygulaması farklı bir firmadan yani siz projelendiriyorsunuz bu şekilde olacak diyorsunuz, sonra ikinci firma devreye giriyor,sizin çizdiklerinizi sahaya indiriyor,

OSMAN TABAK;Evet

CAN ARYAMAN;Uygulamasını yapıyor dolayısıyla iş sizden çıkmış durumda ama artık kale içinde sizin eseriniz

OSMAN TABAK;Evet Kaleiçi bizim tasarımımız oldu sonuçta Pelin'inde bu konuda emekleri çok büyük tasarım aşamasında büyük emekleri var.Antalya'ya böyle bir eser kazandırdığımız için çok mutluyuz.Bir Antalyalı olarak Antalya'ya böyle bir eser kazandırdığımız için çok mutluyuz en azından Antalya'da bir eserimiz olmuş oldu.

CAN ARYAMAN;Aşağı yukarı ne kadar m2, nasıl ölçülür bilmiyorum ama

OSMAN TABAK;Kaleiçi yaklaşık olarak 350.000 m2 bir alan sahip

CAN ARYAMAN;350.000 m2

CAN ARYAMAN;Peki kale içinde yeşil alan nerede var genelde hep eski binalar ve kaldırım olmayan sokaklar olarak görüyoruz da.

CAN ARYAMAN;Yani elektrik su kabloları yer altından geçecek

OSMAN TABAK;Evet elektrik su telefon hatları hepsi yerin altında olacaktı kanalizasyon dahil olmak üzere

CAN ARYAMAN;Ancak orası bir site alanı

CAN ARYAMAN;Dolayısıyla dokunulamıyor